Γαλάζια μάτια
Σεμινάριο αισθητικής ιατρικής στην Ολλανδία
16 Μαρτίου, 2017
Γαλάζια μάτια
H Αναίμακτη Βλεφαροπλαστική σε 5 απλά βήματα – και τι να προσέξετε.
28 Απριλίου, 2017

Oμιλία σε Επιστημονική Ημερίδα της Ελληνικής Οφθαλμολογικής Εταιρείας

Γαλάζια μάτια

Σε πρόσφατη Επιστημονική Ημερίδα της Ελληνικής Οφθαλμολογικής Εταιρίας ο Δρ. Ιωάννης Ντούντας μίλησε ως ειδικός στην αντιμετώπιση της θυρεοειδικής οφθαλμοπάθειας, της αυτοάνοσης πάθησης που προσβάλλει κυρίως ένα μέρος των ασθενών που πάσχουν από διαταραχές του θυρεοειδούς αδένα.

Ο Δρ. Ντούντας αναλύει γιατί είναι ιδιαίτερα σημαντικό οι οφθαλμίατροι να είναι σε επιφυλακή για την αναγνώριση πιθανών συμπτωμάτων της νόσου του Graves. Συμβαίνει ορισμένες φορές συμπτώματα όπως ερεθισμοί, ενοχλήσεις, και κοκκινίλες να αποτελούν τον προπομπό της νόσου, όμως να μην αξιολογούνται και να αντιμετωπίζονται με κολλύρια ή άλλες θεραπείες.

Καθοριστικό παράγοντα στην εμφάνιση της νόσου αποτελεί το κάπνισμα, αφού οι τελευταίες μελέτες δείχνουν ότι οι ασθενείς με προβλήματα θυρεοειδούς οι οποίοι καπνίζουν έχουν ως και 8 φορές μεγαλύτερες πιθανότητες, σε σχέση με τους μη καπνίζοντες ασθενείς, να εμφανίσουν θυρεοειδική οφθαλμοπάθεια. Γι’αυτό ο οφθαλμίατρος πρέπει να θέτει ως πρώτη προτεραιότητα την ενθάρρυνση του ασθενούς να διακόψει το κάπνισμα.

Διαβάστε περισσότερα για την θυρεοειδική οφθαλμοπάθεια.