ΑΝΑΙΜΑΚΤΗ ΒΛΕΦΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ

Πολλοί άνθρωποι που έχουν περίσσεια δέρματος στα βλέφαρα (δερματοχάλαση) παρουσιάζουν όψη κουρασμένου βλέμματος και φαίνονται μεγαλύτεροι από την πραγματική τους ηλικία. H Αναίμακτη Βλεφαροπλαστική αποτελεί μια λύση που μπορεί να βελτιώσει δραστικά την εικόνα τους. Με την τεχνική αυτή «αφαιρείται» το επιπλέον δέρμα, αφού ‘’εξαχνώνονται’’ τα ανεπιθύμητα γηρασμένα κύτταρα της επιδερμίδας, χωρίς να επηρεάζονται οι βαθύτερες δερματικές στοιβάδες. Επιπλέον, λειαίνονται οι ρυτίδες του προσώπου και το δέρμα φαίνεται ανανεωμένο και νεότερο, με απόλυτα φυσικό τρόπο. Η μέθοδος αυτή «διεγείρει» επίσης το κολλαγόνο του δέρματος.

O Δρ. Ντούντας παραδίδει σεμινάριο στην αναίμακτη βλεφαροπλαστική και εξηγεί τις κύριες ενδείξεις τις μεθόδου.


Αναίμακτη Βλεφαροπλαστική στο αριστερό άνω βλέφαρο.


Πριν

4 ημέρες μετά

Πρόκειται για μία επαναστατική μέθοδο, η οποία οδηγεί στη ρίκνωση του δέρματος της περιοφθάλμιας περιοχής. Αποτέλεσμα είναι να μειωθεί το δέρμα που καλύπτει το άνω βλέφαρο, καθώς και να μειωθούν οι ρυτίδες στο «πόδι της χήνας» καθώς και στο κάτω βλέφαρο.

Η ιατρική συσκευή που χρησιμοποιείται στην Αναίμακτη Βλεφαροπλαστική παράγει ένα ηλεκτρικό τόξο το οποίο ανεβάζει τη θερμοκρασία σε μία μικροσκοπική περιοχή, με αποτέλεσμα την εξάχνωση της επιφανειακής στιβάδας της επιδερμίδας. Η ενέργεια δρα τοπικά και δεν διαχέεται στους γύρω ιστούς.


Αναίμακτη βλεφαροπλαστική στα άνω βλέφαρα.


Πριν

1 μήνα μετά

Η Αναίμακτη Βλεφαροπλαστική έχει εντυπωσιακά αποτελέσματα. Πραγματοποιείται στον χώρο του ιατρείου, η αναισθησία γίνεται μόνο με την επάλειψη αναισθητικής αλοιφής και έχει σημαντικά χαμηλότερο κόστος σε σύγκριση με την κλασική χειρουργική βλεφαροπλαστική.

Επίσης, η αποθεραπεία μετά την εφαρμογή της αναίμακτης βλεφαροπλαστικής είναι πολύ γρήγορη, και δεν έχει παρενέργειες. Ο «ασθενής» μπορεί την ίδια ημέρα της εφαρμογής να επιτελέσει οποιαδήποτε καθημερινή λειτουργία, ακόμη και να επιστρέψει στην εργασία του. Στο τέλος της εφαρμογής έχουν δημιουργηθεί μικρά «spot» τα οποία καλύπτουν την περιοχή της δερματοχάλασης, τα οποία εξαφανίζονται μέσα σε 5 έως 7 ημέρες. Ένα ήπιο οίδημα που μπορεί να δημιουργηθεί παρέρχεται σε 3 ημέρες το πολύ.

Η νέα αυτή τεχνολογία έχει κι άλλες ενδείξεις εκτός από την Αναίμακτη Βλεφαροπλαστική. Είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική και σε άλλες παθήσεις των βλεφάρων που μέχρι τώρα η αφαίρεσή τους πραγματοποιούνταν μόνο χειρουργικά, όπως τα ξανθελάσματα, τα συριγγιώματα, τα κεχρία, τα θηλώματα, τα χαλάζια και τις κύστες των βλεφάρων. Επίσης έχει ενδείξεις σε ουλές και δυσχρωματοψίες του προσώπου, τις οποίες μπορεί να απαλύνει με μη χειρουργικό τρόπο.


Αντιμετώπιση διάχυτων κεχριών και στα δυο κάτω βλέφαρα


Πριν
40 ημέρες μετά

Η Αναίμακτη Βλεφαροπλαστική είναι μία νέα τεχνολογία με εντυπωσιακά αποτελέσματα, υπό την προϋπόθεση ότι εφαρμόζεται μόνο σε ασθενείς που πληρούν τις αντίστοιχες ενδείξεις. Φυσικά, θα πρέπει να κατανοούμε ότι δεν είναι μια «μαγική» θεραπεία. Όταν πρόκειται για ασθενείς με σημαντική περίσσεια δέρματος ή με έντονη παρουσία λίπους το οποίο προπίπτει (πρόπτωση λίπους – σακούλες κάτω βλεφάρων), η διόρθωση γίνεται μόνο χειρουργικά.

Οι εφαρμογές της μη επεμβατικής χειρουργικής του δέρματος δεν περιορίζονται στην βλεφαροπλαστική. Η μέθοδος εφαρμόζεται, επίσης, στο μεσόφρυο, στις ρυτίδες ‘’καπνιστού’’ στο άνω χείλος καθώς και στις ρυτίδες του λαιμού, με πολύ καλά αποτελέσματα.


Εφαρμογή στην περιοχή του λαιμού.


Πριν

2 μήνες μετά

Η Αναίμακτη Βλεφαροπλαστική μπορεί να χρησιμοποιηθεί για:

→ μείωση της περίσσειας του δέρματος που καλύπτει το άνω βλέφαρο.
→ μείωση της περίσσειας του δέρματος στην περιοχή του κάτω βλεφάρου.
→ μείωση των ρυτίδων στο «πόδι της χήνας».
→ μείωση των ρυτίδων στην προωτιαία περιοχή.
→ μείωση των ρυτίδων του καπνιστού στο άνω χείλος.
→ αφαίρεση ξανθελασμάτων.
→ αφαίρεση κύστεων από την περιοφθάλμια περιοχή.
→ αφαίρεση χαλαζίων.
→ αφαίρεση μικρών μορφωμάτων.
→ αφαίρεση θηλωμάτων.
→ αφαίρεση συριγγιωμάτων.
→ αφαίρεση κεγχρίων